Skip to Content Skip to Navigation

Bullcreek Library Refurbishment

Bullcreek Library Refurbishment

Client:

City of Melville

Location:

Bullcreek, WA

Duration:

12 Weeks

Budget:

$474,757

The Challenge

With more than 20 years between refurbishments, the Library had become dated and dark, with limited ability to cater for current community needs. An ambitious design had been created to renew the library, with a bright paint scheme and high-end timber finishes selected to modernise the space.

Once works commenced, the trade teams found a number of undocumented issues, due to the age and nature of the building. The Project Manager, Site Supervisor and trades worked together to develop practical and cost-effective solutions, minimising downtime and creating great value for money outcomes for City of Melville.

The Solution

The main library floor has been completely reconfigured, with several walls removed to create a new children's area, a collaborative study zone, new reading spaces and a print station. The lobby space also received a facelift, with new glazed entry doors, new furniture and unique feature lighting creating a cohesive new point of entry.

Following the reconfiguration works, our team installed new wall and floor finishes, furniture, cabinetry and shelving to transform the space. Several eye-catching new features stand out, including the full height timber fin wall, the children's area 'cityscape' walls and the interactive solution for magazine storage.

The refurbished Bullcreek Library is a welcoming, light filled community space, with greater flexibility for library events and a distinctly family-friendly feel. The quality of workmanship evident throughout is excellent, with a high level of attention to detail by the on-site team creating an attractive finished build.

Previous ProjectNext Project